Šta je BACon?

BACon ili Balkan Asia Convention predstavlja jedinstveno mesto za sve mlade kreativne ljude u Srbiji i regionu. Događaj je zamišljen kao četvorodnevna manifestacija na kojoj posetioci mogu da uživaju u raznovrsnom programu u prostoru Doma omladine Beograda.Teme koje se obrađuju su vezane za azijsku popularnu i tradicionalnu kulturu. Fokus nam je na
stripu, animaciji, filmu, video i društvenim igrama.

Tokom dana se održavaju tribine, predavanja, radionice, turniri u
video igrama i društvenim igrama. Takođe, tu je i tradicionalna izložba
najboljih radova na glavnu temu, prodajni sajam rukotvorina, ali i taverna,
tj. prostor za odmor i zabavu.

BACon – Podstrek kreativnosti i toleranciji

BACon je događaj koji podstiče mlade kreativne ljude da razvijaju svoje
talente i prikažu ih široj publici. Pre svega se misli umetnike čije radove posetioci mogu da vide na izložbi, a najbolji će biti nagrađeni (podrška Wacom i Soichiro Ohira). Sa druge strane, na našim događajima je počela da se razvija kosplej kultura u Srbiji. U pitanju su takmičenja koje obuhvataju stvaranje kostima i glumu likova iz omiljenih animiranih filmova, igranih serija, video igara i drugih licenciranih materijala. Tradicionalno se poslednjeg dana održava takmičenje na kojem najbolji takmičari bivaju nagrađeni robnim nagradama, a najboljeg takmičara čeka međunarodno takmičenje “International Cosplay Champions Cup” sa kojima imamo potpisan ugovor o saradnji.

Sa velikim ponosom moramo da istakenmo činjenicu da je BACon mesto na kome su svi dobrodošli da budu ono što jesu, bez predrasuda i osuda društva. Ideja je da smo svi okupljeni jer delimo ljubav prema azijskoj popularnoj kulturi i jer želimo da sa drugima to podelimo, povežemo se i otkrijemo nešto novo.